Deelladingen (LTL)

LTL-transport

Soms komt het voor dat je goederen hebt die te groot zijn voor standaardpakketverzending, maar niet de volledige capaciteit van een vrachtwagen benutten. In de wereld van logistiek en transport staat dit bekend als LTL-transport, oftewel Less Than Truckload. LTL-transport is een kostenefficiënte methode om deelladingen te versturen, en bij Altena Express zijn we hierin gespecialiseerd. We bieden ondersteuning om ook de wat kleinere zendingen naar jouw klanten te vervoeren, zonder dat het een grote aanslag op je budget is. Wil je meer weten over de betekenis van LTL-transport of ontdekken hoe wij je kunnen assisteren met deelladingen? Neem gerust contact met ons op.

Ontdek de voordelen van deelladingen

LTL-transport, wat staat voor Less Than Truckload, biedt verschillende voordelen die het een aantrekkelijke optie maken voor bedrijven die geen volledige vrachtwagenladingen hoeven te verzenden. Een van de belangrijkste voordelen is kostenbesparing, aangezien bedrijven alleen betalen voor de ruimte die ze daadwerkelijk gebruiken in de vrachtwagen. Dit maakt het bijzonder kosteneffectief voor kleinere zendingen of bedrijven met beperkte voorraad. Bovendien biedt LTL-transport een grotere flexibiliteit in termen van planning en route-opties, omdat het mogelijk is om deelladingen op te nemen tijdens verschillende stops. Dit resulteert in een efficiëntere benutting van transportcapaciteit en verminderde levertijden, wat gunstig is voor zowel de verzender als de ontvanger. Daarnaast draagt LTL bij aan duurzaamheid door het maximaliseren van de bezettingsgraad van vrachtwagens en het verminderen van onnodige emissies per verzonden eenheid.

Ontdek hieronder meer voordelen van LTL-transport:

  • Minimaliseren van ongebruikte ruimte: Bedrijven kunnen met LTL-transport efficiënt gebruikmaken van vrachtwagenruimte door ladingen te delen met andere verladers, waardoor ongebruikte ruimte wordt geminimaliseerd.
  • Flexibiliteit in levering: Less Than Truckload-vervoerders hebben vaak een uitgebreid netwerk, waardoor bedrijven hun goederen efficiënt naar verschillende locaties kunnen verzenden, zelfs als het over deelladingen gaat.
  • Minder overslagpunten: Door tijdens de LTL-transport gebruik te maken van hub-and-spokesystemen, kunnen ladingen met minder overslagpunten sneller én met minder kans op beschadiging worden verzonden.

LTL-transport betekenis: wat is het?

LTL-transport staat voor Less Than Truckload en wordt zoals gezegd gebruikt bij kleinere zendingen, zoals deelladingen. Deelladingen verwijzen naar vrachtzendingen die niet de volledige capaciteit van een vrachtwagen vullen. In plaats van dat men in dit geval dan toch het onnodige besluit neemt om een volledige vrachtwagen te huren, delen meerdere verladers de ruimte op één vrachtwagen. Dit zorgt ervoor dat het kostenplaatje voor het verzenden van de deellading afneemt, terwijl alles evengoed keurig op de juiste plaats van bestemming terecht komt. Naast de kostenbesparing gaan er nog een aantal voordelen gepaard met transport LTL. Deze voordelen van transport LTL zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Op zoek naar oplossingen voor compleet ladingen? Bekijk onze pagina over FTL-transport.

Deellading vervoeren? LTL-transport bij Altena Express!

Heb je de uitdaging van het vervoeren van deelladingen en zoek je naar een betaalbare en soepele oplossing? Altena Express staat paraat om je te helpen! Wij staan bekend om onze flexibiliteit en snelle oplossingen, en we excelleren in logistiek voor afwijkende formaten. Hierdoor zijn wij de ideale partner voor het regelen van LTL-transport. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je meer wilt weten over onze diensten. Uiteraard kun je ook direct een offerte aanvragen, zodat we samen kunnen kijken hoe we elkaar kunnen ondersteunen. Samen streven we naar het meest effectieve en efficiënte proces!

Meer informatie nodig? Neem contact op

Bel ons

Ons adres

Sophialaan 5B
3542AR Utrecht

Meer oplossingen

Jouw partner in groei

Als je op zoek bent naar een logistieke partner, is het belangrijkste dat je je klanten de service kunt bieden die ze van je verwachten. Service en kwaliteit. Tegelijk wil je de kosten laag houden en winstmarges optimaliseren. Altena Express is een betrouwbare logistieke partner met jarenlange ervaring, die kan helpen om dat te bereiken. Samen maken we een haalbaar en passend plan, afgestemd op jouw onderneming en uitdagingen. Door een flexibele, persoonlijke en professionele aanpak halen we altijd het beste resultaat. Onze missie is om als actieve partner jou te ondersteunen in je groei.

Tevreden klanten trekken nieuwe klandizie en zorgen voor betere winstmarges. Aan elk onderdeel van jouw logistieke keten, voegen wij onze (meer)waarde toe. Samen zorgen we voor een sterke supply chain – die we volledig inrichten volgens jouw wensen. Een sterke supply chain is voorwaarde voor een vloeiend logistiek proces, en zorgt dat jij je kunt focussen op jouw kernactiviteiten.

Onze oplossingen

Benieuwd naar al onze oplossingen?